Radiologie Zwevegem

DE NIEUWSTE TECHNOLOGIE

FDX Visionary RF-Premium

  • Nieuwste technologie.

  • Laagst mogelijke stralingsdosis.

  • Geen afbreuk van kwaliteit onderzoek.

Met behulp van röntgenstralen (RX) worden letsels en aandoeningen opgespoord. Met ons hoogtechnologisch toestel wordt de stralingsdosis zo laag mogelijk houden. Een RX-onderzoek is pijnloos.

We maken gebruik van het nieuwste hoogtechnologische Fujifilm FDX visionary RF- premium toestel. Het levert een uitstekende beeldkwaliteit bij een lagere dosis.

Het toestel is uitgerust met fluoroscopie ter begeleiding van gerichte gewrichts-en facetgewrichtsinfiltraties.

Het Fujifilm toestel is zeer geschikt voor minder mobiele patiënten gezien de tafel laag kan zakken.

We voeren alle radiografische onderzoeken voor volwassenen en kinderen uit (skelet, buik, hart en longen, full spine, full leg, scaniometrie, …)

Als (niet-zwangere) ouder mag u tijdens het onderzoek bij uw kind blijven. Ook de lievelingsknuffel van uw kind mag mee tijdens het onderzoek.

We werken volgens het ALARA-principe (‘as low as reasonably achievable’), de laagst mogelijke dosis voor een correcte diagnose.

Indien een alternatief onderzoek bij kinderen of zwangere vrouwen mogelijk is (bijvoorbeeld een echografie), zullen we hier steeds de voorkeur aan geven.

Opgelet: onderzoeken waarbij er een contrastmiddel dient te worden toegediend om de slikfunctie of de maag en slokdarm te beoordelen, worden bij ons niet uitgevoerd.