STEEDS BEREIBKAAR

We zijn er om te helpen

Hieronder vindt u alle nodige info als patiënt omtrent onze praktijk. Aarzel niet om ons te contacteren indien u vragen hebt.

Aanvraagformulier van uw arts en uw identiteitskaart.

Graag ook codes meebrengen van voorgaande relevante onderzoeken, waarvoor dank.

  • Voor een echografie van de buik dient u 4 uur nuchter te zijn (niet eten en drinken, niet roken). Een slokje water kan geen kwaad en noodzakelijke medicatie mag ingenomen worden.
  • Voor een echografie van de nieren en blaas en van het bekken dient u een volle blaas te hebben (drink ½ liter tot 1 liter water een uur voor het onderzoek zonder naar toilet te gaan).
  • Voor RX-onderzoeken is er geen specifieke voorbereiding nodig.
  • Voor een mammografie gebruikt u best geen bodylotion, talkpoeder of deodorant.
  • Voor biopsieën en infiltraties dient u bij uw verwijzende arts te informeren of bloedverdunners eventueel dienen gestopt te worden.

Het verslag en de beeldresultaten zullen terug te vinden zijn via https://secure.pacsonweb.com.

Hiervoor krijgt u van ons een persoonlijke code om in te loggen.

Gelieve vanaf 12 jaar een mondmasker in de praktijk te dragen.

Kom alleen of, indien nodig, met maximum 1 begeleider.

Was/desinfecteer uw handen bij het binnenkomen en verlaten van de praktijk.

UITGELICHT

Hoe maak ik een afspraak

Radiologie Zwevegem (nabij Kortrijk) werkt op afspraak om onnodig lange wachttijden te vermijden.

U kan uw afspraak maken op het telefoonnummer 056/44.01.01. Dit kan tussen 8.30u en 18u. Een aanvraagformulier van een arts is hiervoor steeds noodzakelijk.

Neem tijdens uw bezoek zeker uw identiteitskaart en aanvraagformulier van uw arts mee.

RESULTATEN

Nadat de radioloog het onderzoek heeft uitgevoerd, deelt de radioloog u meteen het resultaat mee. Er wordt er een digitaal verslag opgemaakt met de uitslag van het onderzoek. Het verslag en de beeldresultaten zullen terug te vinden zijn via https://secure.pacsonweb.com.

Hiervoor krijgt u van ons een persoonlijke code om in te loggen. De verwijzende arts krijgt de resultaten ook meteen digitaal toegestuurd via E-Health. Zo worden de beelden onmiddellijk aan uw elektronisch dossier toegevoegd.

Radiologie Zwevegem

DUIDELIJKE TAAL

HOE VERLOOPT DE BETALING

Bij Radiologie Zwevegem maken we gebruik van het derdebetalerssyteem. Dit betekent dat u bij ons enkel het remgeld (de eigen bijdrage, het deel waarin de mutualiteit niet tussenkomt) en supplement dient te betalen. Wij regelen het grootste deel van de betaling voor het uitgevoerde onderzoek rechtstreeks met uw mutualiteit.

Onze radiologen zijn geaccrediteerd, maar niet geconventioneerd. De kostprijs van het onderzoek wordt u op voorhand meegedeeld.

Betaling kan met bancontact of payconiq, waarvoor onze dank. Indien u dit wenst, kunt u ook een betalingsbewijs ontvangen.